Finfrämmande

Ja, det skulle man kunna säga att vi har. LillCharlie är nämligen här och håller oss sällskap ett tag :)


Heeere's Charlie!

Stora takskottardagen

I helgen tog vi tjuren vid hornen och skottade taket. Man vill ju inte ha det rasande över sig då man ligger och sover som värst liksom... Eller ännu värre, när man sitter och äter en supergod måltid!

Tyvärr så försvann inte snön som tidigare låg uppe på taket... Den hamnade på marken istället vilket innebär att vi inte ser ut genom vårt köksfönster längre.


Suck...

Här åker vi och hyr film eftersom jag fått ett sms där det står att jag får hyra en film GRATIS 27-31januari... Sen går det bara att se halva eftersom den hänger sig och hackar efter 53 minuters spelande. Tänker definitivt be om pengarna tillbaka när jag lämnar igen den i morgon!


Before and after.

Sen förhoppningsvis before igen om man har något att säga till om :) Hittade en gammal bild på min mage då vi tränade som mest för ungefär ett år sedan eller så och var tvungen att jämföra med den nuvarande magen med bebis i. Börjar tycka att det är dags för skurt att komma ut snart (även om det är några veckor kvar) så man kan börja fila på formen igen. :) Kan känna mig sjukt sugen på att fara på gymmet emellanåt.


Men det är ganska sanslöst häftigt vad kroppen kan göra trots allt!

Snö, eld och korv.

Efter lite pulkaåkning idag har vi gjort oss förtjänt av en hel del godis i filmsoffan. Fast jag måste ju erkänna att jag inte åkte ett enda åk utan mest grillade korv och åt vaniljrån men det tar jag igen någon annan gång :) Kände att det kunde bli lite svårt att ta sig upp... både ur tefatet och uppför backen så jag skippade det den här gången.

Puss In Boots är det som gäller nu. Tjing!


Feeling better.

För några dagar sedan så pajade jag ryggen genom att, håll i er... sova! Det måste ha hänt när jag försökt vända på mig mitt i natten eller något för när jag vaknade på morgonen så gjorde det riktigt ont. Sedan dess har det smärtat lite nu och då men framför allt på eftermiddagarna/kvällarna. Idag kändes det dock inte så mycket så det har nog börjat bli bättre än fast det kom tillbaka lite nu när jag var ute med Diesel och Charlie.Jag kanske ska låta bli att röra på mig så mycket och mysa ner mig i soffan med raringen och en film istället :) Mindre ansträngning och mer slappande låter som en plan!

Skötbädden

jag har spanat in till skötbordet vi köpte härom dagen.


Biet heter den :)

Den som...

kom på att det skulle finnas mer än en kanal för barn att titta på kan inte ha varit riktigt klok!!!

Gött!

Mamma brukar rädda julen med såna här mumsiga havrekex. Så även detta år men de börjar ta slut nu...

Uppe med tuppen!

Idag kändes det faktiskt som jag var uppe med, om inte till och med, före tuppen. Men det finns det absolut ingen logik i eftersom jag hade sovmorgon en si sådär 20 minuter i morse och i själva verket kom upp senare än vanligt. Jag kan också tycka att jag inte borde vara speciellt trött idag eftersom jag kom mig i säng strax efter 21 igår kväll men inte det inte... Jag skulle nog kunna sova ett par timmar eller så utan problem just nu.

I övrigt så har dagen varit ganska bra. Jag har namnsdag idag och fick några fina teckningar då Diesel och jag kom tillbaka från promenaden :) Det gick också bra att gå utan vare sig förvärkar, sammandragningar eller kramper så vi kunde pinna på i god takt. Synd bara att det inte finns så många gatlysen här. Antingen går man en kvart åt ena hållet och sen vänder, eller så prommar man i beckmörkret och hoppas på det bästa.

I morgon är det då dags för ett nytt besök hos BM. Det är alltid lika läckert att höra hjärtat på den lilla där inne och när jag var där sist så sa hon att bebisen var fixerad med huvudet neråt och det gick som inte att rucka på. Då tänkte jag, men vad bra! Då behöver man ju inte vara orolig över att den kommer ut me baken först liksom men så sa hon att det kunde ändras, den kunde vända på sig igen. Men enligt en av tjejerna på föräldraträffen igår så var det inte så. Hennes bebis var fixerad med huvudet neråt och hon hade fått höra att om man var förstföderska så var det klart så. Måste säga att google påstår annorlunda dock... I ett tidigt stadie av fixering då barnet inte hunnit glida tillräckligt långt ner så kan det vända på sig igen. Vi får väl se i morgon om knytet ligger kvar i samma ställning eller inte :)

Så fort jag kom hem idag kom Jocke och sa att han hade nåt att visa mig. Han var väldigt uppspelt och började leta fram en bild på sin mobil... Diesel kunde stava hävdade han! :)
Mika var däremot inte lika nöjd. :)

Har varit och träffat

resten av gänget i föräldragruppen idag. Riktigt roligt, tyck ja! Man får höra lite hur de andra har det och vad de har gjort/inte gjort som man själv kanske tänkt på. Mycket bebisprat och skratt i alla fall :)

Nu blir det tidig säng för moi! :) Sov så gott!

Snigelrekord.

Idag slog jag och Diesel vårt snigelrekord från förra månaden. Då lyckades vi gå 2,13km på 31 minuter.

Idag fick jag håll på motsatt sida, det vill säga vänster sida av maggen, så att pinna på i vettig takt var det bara att glömma. Det resulterade i kanontiden 2,09km på 33 minuter! :)

Lite bättre gick det faktiskt att ta sig fram när jag tryckte/höll upp magen på vänster sida. Annars hade vi nog varit ute fortfarande... :)

Enda gången vi var snabba denna promenad var då vi hade nära döden upplevelsen... Över backkrönet och nedför backen kommer plogbilen emot oss i 70 knyck så det var bara att älga över till andra sidan vägen om vi ville undvika att hamna med huvudet före i drivan!


Läget.

Gravid: 34 veckor

Nu är du 34 veckor gången (eller gravid i 35:e veckan, om du föredrar att räkna så).

Så här växer din bebis

Om du varit orolig för att föda för tidigt kan det vara skönt att veta, att nästan alla bebisar som föds från vecka 35 föds friska och klarar sig utan större problem. Din bebis lungor är fullt utvecklade nu och om det är några problem med andningen, kan de normalt behandlas enkelt. Läs mer om hur din bebis utvecklas denna vecka.

Smakprov ur denna veckas nyhetsbrev:

"För vissa kvinnor kan osäkerhetskänslor kring när förlossningen kommer att ske och rädsla för smärta göra att de vill ha ett planerat kejsarsnitt. Vid extrem förlossningsskräck kan de flesta förlossningskliniker erbjuda detta, men eftersom det är ett omfattande ingrepp är det inte alltid självklart att man kan få det och beslutet fattas alltid av en gynekolog. I första hand bör du vända dig till din barnmorska på MVC som kan hänvisa dig till samtalsgrupper eller en samtalsmottagning som drivs av erfarna barnmorskor och där du kan få hjälp med din rädsla."

Så här förändras din tillvaro

Du kanske får både domningar och pirrningar i bäcketen nu därför att bebisen kan trycka på nerver. Förmodligen får du dras med det tills efter förlossningen, så det kan vara värt att pröva avslappning, olika viloställningar och massage som du förhoppningsvis lärt dig i föräldragrupp. Prata med din barnmorska om du verkligen störs av det.

Planera i förväg

Det är bara en månad kvar nu. Om du inte redan gjort ett studiebesök på förlossningsavdelningen, kan det vara värt att fråga om det går att arrangera. Läs mer om hur man kontrollerar hur bebisen mår under förlossningen.

Blivande pappor: Har du planerat vad du behöver ta med dig till förlossningen? Toalettsaker, ett ombyte kläder, kamera och något att läsa, till exempel. Ladda ner en checklista som packningshjälp. Är du nervös? Här kan du läsa vad erfarna pappor säger om att vara med på förlossningen.


se.babycenter.com
Graviditetskalender: vecka 35Ditt barn

Se hur ditt barn utvecklades förra veckan .

Har du tillräckligt med järn? Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt. "Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. (För att läsa mer om hur barnmorskan går till väga vid en sätesbjudning, klicka här). Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd. Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,5 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.Din graviditet

Bra att veta om kejsarsnitt. Hur mycket du än funderar och planerar kan förlossningen (precis som föräldraskapet) vara oberäknelig. Det kan hända att läkaren bedömer att förlossningen är riskabel för dig eller ditt barn, och därför väljer att utföra ett kejsarsnitt. Kejsarsnitt innebär att barnet tas ut genom ett kirurgiskt snitt i mammans livmoder. I Sverige förlöses ca 10 procent av alla barn med kejsarsnitt. även om det inte är så stor risk för att du ska råka ut för detta är det ändå bra att veta vad ett kejsarsnitt innebär, så att du vet vad du har att vänta dig om det skulle inträffa. Be din barnmorska berätta om vilka situationer som oftast kräver kejsarsnitt och hur ett kejsarsnitt går till.


www.pampers.se

Tycker det är skitmysigt...

att vara gravid. Troligtvis eftersom jag sluppit de flesta värre krämporna. Samtidigt håller jag på att få spunk av att inte kunna träna och ta i fullt ut.

Nu var det ju bra länge sedan jag besökte gymmet. Det blir övervägande promenader och snöskottning (ja, det snöar typ jämt) men jag vill ju ladda upp med PWO, dra till gymmet och köra skiten ur vikterna! Jag hoppas att jag kommer att ha tid att göra det även efter knotten är född... annars måste vi nog göra om sovrummet till ett gym! :)


;)


Mina planer för idag...

har helt gått om intet. När jag kom hem skulle vi och handla, sen skulle Jocke laga lax (så det blev matlådor eftersom vi har slut) medan jag vilade ett tag (eftersom jag sovit max 5h i natt) och efter det skulle Dieselhund få sig en promenad.När jag kom hem så hade Jocke inte klivit upp, handlingen skulle därmed bli ganska sent vilket innebar att middagen skulle bli sen så den sköt vi upp till i morgon (handlingen, inte middagen). Vi har ingen lax hemma så jag tog fram kassler så den skulle tina och vi skulle kunna göra matlådor av den.

MEN, så kom jag på, att eftersom Jockis sovit hela dagen (och missat lunchen) så har han inte ätit tacopajen som blev över från igår, vilket innebär att jag kan ta med den till jobbet. Vi behöver alltså inte göra kassler idag så nu blir det helt enkelt blodpödding istället. Då hinner jag vila lite OCH ta hund på en långprommis :) Gu se schönnt!


Åh så bra!

Till och med snäppet bättre än originalet.


Walk Off The Earth - Somebody That I Used To Know

Soffan, ja...

Det var tänkt att den skulle komma kl 14 idag men så ringde de från DHL och förklarade att de MÅSTE komma tidigare. Så Jocke fick vackert kliva upp och ta emot honom kl 11. Å så klart kunde han inte hjälpa till att bära in åbäket heller... den stod på pall sa han och drog vidare. Jocke, som var själv, gick och la sig igen och soffan stod här utanför tills jag kom hem kl 15. Tur att det inte regnade/snöade idag...

Vi fick i alla fall in soffan i bitar och började sätta ihop den. Först var vi lite oroliga över hur litet emballaget var men de hade packat det bra kan man säga. Färgen stämde dock inte överens det minsta med soffan på bilden... Eller, ni kan ju avgöra själva :)


Soffan på hemsidan.Soffan live.

Jag måste dock säga att jag gillar färgen bättre live :) Tur de! Nu sitter vi i alla fall här och slappar lite. UTAN att få ont i röven eller måsta böja ryggen som en ostkrok! :) Yay!

Vet ni vad jag gör i morgon vid den här tiden?

Ledtråd:


Svar: Ligger med fötterna högt i denna. Ve och fasa om det visar sig att den inte är skön att sitta/ligga i! Då blir det Blocket direkt :P

Vad händer nu?

Jo, nu blir det nog film me raringen för att avrunda veckan :) Om han lyckas hålla sig vaken vill säga...

Badande

idag. Jag har ju fått låna en baddräkt av min snälla syster så jag ska kunna röra mig som fisken i vattnet än fast magen är stor som en badboll. Tyvärr funkade det inte riktigt som planerat utan jag kände mig mer som vargen i rödluvan om han skulle ha ätit ett betongblock än som någon som välsignats med en inbyggd flytboj... :) Men roligt var det! Å jobbigt! Jag får väl se i morgon om jag åker på någon träningsvärk :)


Nyårsfirandet...

i bilder. :)Jaså, det är SÅ DÄR du ser ut... :)


Finingen.


Snöbollskrig.


Festsminkning.


Brädspel.


Mys.


Bakning.


Mer mys.


Galningar.


Stiliga karlar.Julklappande.


Gofika.


Vänner.


Gooodis.


Nyårssnacks.


Raketer.


Mer raketande.


Skål.


Hundbesök.


Mer hundar.


Å ännu en.


En skrajsen Clandis.


Mamma-mys.


En nöjd Nellie.

En jättebra helg helt enkelt :)

Jag

har varit ganska trött den senaste veckan eller så och Jocke trodde det berodde på för lite järn. Idag hos barnmorskan kollade hon dock som vanligt järnhalten och den var bättre än vanligt. Eventuellt till och med bäst so far om jag inte minns fel... Jag får helt enkelt acceptera att jag sover för lite. Men det känns så tråkigt att gå och lägga sig innan 21 för att pressa in 8h sömn så jag kanske får utöka mina sporadiska vilohalvtimmar vid middagstid istället. Kan ju säga att jag är liiite avis på de andra blivande mammorna i vår föräldragrupp som har slutat jobba redan :)


Har börjat

packa lite smått och det är så roligt! Vad ska man ha med till bäbisen, vilken storlek på kläderna, behöver man packa blöjor osv :)

Åsså det här med overall... I början av mars är ju som de värsta kallgraderna förhoppningsvis över så det känns lite onödigt att köpa en flera hundra kronors overall som knytet bara kommer att kunna ha någon månad (å har vuxit ur nästa vinter). Det, plus faktumet att en nyfödd inte är ute så mycket i snön utan mest ligger i vagn eller blir transporterad till och från bilen, gör att vi nog nöjer oss med en fodrad, tjockare fleeceoverall plus filt om det skulle behövas. Men som det ser ut nu så verkar det inte bli kallare än -8 grader i vinter :)


Annars var ju den här från Didriksons inte så ful... :)


Idag damp det ner ett paket från rara syster yster i postlådan. Ett par ullinlägg, amningsfilt, kläder och sockar till en liten samt en baddräkt man kan ha tjockmaggen i. Så nu blir det vattengympa av! :) Säkert till barnmorskans glädje :)

Åh, så bra den är!

En klar favorit just nu.Lana Del Rey - Video Games

Haha,

fick ett mail om soffan idag. Det stod att den var inbokad för avhämtning på lagret av fraktfirman och att de om någon dag skulle kontakta oss för att boka tid för leverans. Detta innebar enligt dem att vi "inte behöver ta ledigt från jobb och sitta och vänta på leveransen innan DHL har kontaktat Er för att bekräfta leveransdag". :)

Så det är bara att he sig till jobbet i morgon då med andra ord! :)

Den är på väg!!! :)


Dagens projekt.


Jaha, bara att hugga i då...


Första spadtagen. En glad Jocke :)
Så var den skottad!!!


Jocke känner sig oövervinnerlig! :)


Diesel är lite deppig över att han inte kunde hjälpa men han och jag gjorde så gott vi kunde :)


Jylklappar :)

Några av klapparna jag fått :)

Det visade sig dock att det blivit lite fel i adresseringen av denna julklapp :)

Meeer snööö!


Jockis i full färd med att försöka förvandla snökanan till en trapp igen.


Diesel ville faktiskt hjälpa till men var mest i vägen så han fick titta på istlället...

Men OJ, SÅ DET SNÖAR! Hela tiden. Igår ork...

mms_img45491 (MMS)

Men OJ, SÅ DET SNÖAR! Hela tiden. Igår orkade jag faktiskt inte skotta bort den snö som hade fallit eftersom det känns lite jobbigt i ryggen... Å hur som helst så kommer det ju bara mera so what's the point, tänker jag. Idag upptäckte jag poängen. Kl 05.45 då jag klev utanför dörren för att kissa hunden innan jobbet så såg jag inte trappen upp till bron... Den var som borta och istället fanns där ett hav av snö. Toppen, tänkte jag, men kände inte för att bli sen till jobbet så jag hoppades på det bästa. Jag gjorde en ungefärlig beräkning av var första trappsteget kunde tänkas vara och klev ut... för att genast sjunka ner till knät. Då var ju skadan redan skedd och de två kommande trappstegen klarades av på liknande sätt. Den längre trappen, lite längre ner, körde jag en annan taktik på. Där gick det inte att särskilja ett steg från det andra så jag kanade som nerför hela trappen. Till min förvåning stod jag på fötterna hela vägen. Det blev bara en snabbkissning för Diesel för det var ungefär lika mycket snö ute på vägen och sen bar det av uppför trapporna för att ta oss in. Vid det här laget hade jag så mycket snö i och på skorna att de nästan fungerade som snöskor och vi kom oss upp. När jag hade släppt in lurven var det bara att göra om eländet med trapporna och sedan plumsa vägen fram till carporten. Bilresan till jobbet är en helt annan historia men gu se schönnt det är me snö!


Är lite oskönt

att slappa i tvrummet nu när vi inte har någon soffa... Ingenstans att slänga upp fötterna liksom (om man nu inte gör som Jockis :) Vi har varit och kollat runt lite efter en som passar men eventuellt blir det att bygga en själv. Vi vill ju ha både divan och öppet avslut.
Finn ett fel :)

Oj, vilket otrevligt uppvaknande jag hade ...

mms_img45484 (MMS)

Oj, vilket otrevligt uppvaknande jag hade i natt. Jag vaknade plötsligt av att halsbrännan gjorde att jag inte kunde andas... Fick ställa mig upp och kraxa och kippa efter andan och gå och dricka vatten innan jag kunde lägga mig igen. Jag pallade upp med några extra kuddar sen för att det inte skulle hända fler gånger. I övrigt så går det bra. Jämna plågor med ryggen och attackerna mot revbenen men de är överkomliga, tyck jag. Hoppas jag inte börjar få halsbränna from hell nu bara...


Nyårsraketer...


...som jag INTE lyckades fånga på bild :P

RSS 2.0