Svullarlördag!

Igår hade jag och älsklingen vår svullardag, d v s den dag i månaden vi får äta hur mycket godsaker och onyttigheter vi vill. I övrigt försöker vi hålla det på ett minimum nu för att träningen ska hinna ge nåt resultat :) För hälsan liksom. Jag måste dock säga att jag blev lite besviken på honom igår. Efter att typ halva dagen hade gått utan minsta tillstymmelse till onyttigheter, kl var efter 15 och vi hade just varit å tränat, så åkte vi på Maxi för att köpa lite mat och slisk. Jag kom med hur mycket förslag som helst på saker vi kunde stoppa i oss men han höll igen. Han gick inte in för det riktigt. Fast såhär i efterhand blev det ju en halv kladdkaka, ett wienerbröd, ett halvt pringlespaket, smågodis och en stor kexchoklad över så det var nog lika bra :)

Joda...

det blev en vända idag me. Körde inte så hårt eller länge dock men kan bli träningsvärk i axlarna ändå... Nu sitter vi och fyller på vätska och tar en kvällsmacka. Sen SOOOVA! :) Natti!

Gymet nästa!

Eller?

Åh så härligt

med soool! :) Om man sitter nånstans varmt och blundar kan man nästan tro att man är på sydligare breddgrader eller att sommaren har hittat hit :) Men så öppnar man ögonen och vips så är man tillbaka i verkligheten med stränga minusgrader igen!

Inte mycket planerat för  idag. Mikisen är sjuk så det blir rättså lugnt. Ska försöka komma iväg och träna ikväll dock. Åsså måste jag jaga nåt att äta till middag. Får se vad det blir :) Hej så länge!

Söndag

Då var diskmaskinen hämtad och installerad. Den spinner som en katt! Helt lysande :) Skönt att slippa diska för hand igen också. Det gick relativt smidigt att hämta den. På vägen tillbaka hamnade vi dock i en bilkö efter folk som körde 60k m/h gissningsvis för att det var mörkt och snörök. Tycker inte att man behöver överdriva för den sakens skull. Ser man inte ett jota när det är de förhållandena så får man väl se till att stanna hemma då! Eller stanna på var fjärde P-ficka eller så för att släppa förbi de andra... Men vi tog oss hem i alla fall och snorisarna är hämtade och sover vid det här laget. Nu blir det att slappa lite i soffan ett tag :)

En ny diskmaskin

är vad vi ska hämta i morgon (läs senare i dag). Eller inte ny, men för oss är den det. Sen är den inte så gammal heller så den håller förhoppningsvis ett tag... En kompis ville bli av med sin och det passade ju utmärkt för oss. Hoppas det inte blir så blött i bilen bara :/

Å på tal om blött, när fasen ska det sluta vara 20-25 grader kallt!?! Det är ju inte ens kul längre. Jag vill kunna gå ut utan att förfrysa godtycklig kroppsdel! Jag vill ha vår NU!

Är det bara jag

som inte svarar när det ringer folk med dolt nummer? De gånger jag har svarat har det varit nåt företag som antingen vill att jag ska prova på omega 3 tabletter, strumpor eller trosor. Sist var det till och med kalsonger så Jocke fick sig ett par... Jag har slutat svara helt enkelt. Men de ringer i tid och otid i alla fall. Och aldrig lämnar de nåt meddelande heller. Jocke fick svara nån gång och mycket riktigt så ville de pracka på mig något men han sa åt dem att jag inte var där. Så om nån vill mig något gör de bäst i att inte ringa med dolt nummer... Och skulle nån råka ha dolt nummer får de väl lämna ett meddelande då så ringer jag upp. :)

Gymet gick bra idag. Känner av lite träningsvärk dock. Sen blev det lite stressigt för jag ville se Shutter Island som började kl 18 men det hann vi inte med då vi kom till Old Williams kvart över fem eller så. Västerbottenostgratinerad fläskfilé med bearnaise sås och potatisgratäng. Gott värre! Men som sagt så fick det bli en senare bio. Wolfman med Benicio Del Toro. Ingen höjdare riktigt. Lite mesiga varulvar och genomskinlig kärlekshistoria. Ingen oscarnominering i alla fall :)

Såg slutet av melodifestivalen när vi kom hem, sen åkte Jocke på jobbet och jag ser Along Came Polly. Måste flippa tebax nu!

Idag

ska vi på gymet en sväng, ut å äta (om vi hinner) innan det blir bio. Var exakt på dagen 2 år sedan Jocke och jag stiftade bekantskap så det firas med lite mys.

Tänkte passa på att visa ett recept som jag rekommenderar :)


Vet inte hur gott det skulle ha blivit med allrengöringsmedel och lätt misshandlade ägg men vi blandade i det vi tyckte passade och det blev en riktigt god banankaka! Mums!

Jag

hade tänkt vara duktig å uppdatera min mobil idag. Det hela började med att jag tänkte föra över de senaste bilderna till datorn å när jag kopplade in mobilen så ploppade frågan om jag ville göra en backup på den upp. Ja, tänkte jag. Det kan ju vara bra eftersom det var något år sen sist och man vet ju aldrig när den kan paja så till backuppen klickade jag OK. När den var klar efter en dryg halvtimme (ssom jag spenderade med att se So You Think You Can Dance) så kom nästa fråga. Vill jag uppdatera min mobil? Jo men visst, jag har ju redan gjort backuppen så varför inte, tänkte jag och klickade OK igen. Uppdateringen gick lite fortare än uppbackningen men det jobbiga nu är ju att alla inställningar har försvunnit... Till och med språk och klocka måste ställas igen. Det mest irriterande är dock att de senaste kontakterna i adressboken är borta. Jag visste ju att det skulle hända men eftersom jag kopierade allt till datorn innan tänkte jag ju att det skulle vara lätt att fixa tillbaka dem... Ack, så fel jag hade! Den (datorn, telefonen eller programmet jag använder till att föra över saker) låter mig inte återskapa eller hämta kontakterna jag sparade innan :/ Tråkigt! Och jobbigt att måsta knåpa ihop allt igen och radera alla dubletter och gamla nummer man aldrig kommer att använda igen. Blah!

Men NU till någonting POSITIVT! Jag har ÄNTLIGEN fått träffa BROLLE!!! Skellefteås stolthet och Jockes goda vän :P Okej, goda vän var väl lite att överdriva men Snutt brukar berätta att han sett Brolle då han varit på Maxi eller stan eller då han varit ute på krogen medan jag, som ändå bott här i 1,5år nu, ALDRIG har sett karln! Det hela började nog med att Jocke visste vart Brolles mamma bor och hade sett en vit Nitro (Brolles bil) där när han delade ut tidningar och skickade en bild på den till mig... Sen dess har det hela rullat på och eskalerat (Jocke brukar t ex skryta med att han hejat på Brolle och nu har det gått så långt att han skulle be Brolle om biljetter till hans musikal här i ske). Jag läste i tidningen tidigare i veckan att han skulle vara på vintergatan igår och sjunga och signera skivor innan han skulle uppträda på Arenan med musikalen Buddy Holly. Brolle skulle alltså vara på Vintergatan i 45 minuter igår och SJÄLVKLART var jag där!


Haha, inte världsbäst kvalité kanske men jo, det är Brolle!Tvärr orkade jag inte stå i kö för att få en signerad skiva men jag tänkte att en bild måste ju räcka som bevis... :)


Med tuppen!

Så tidigt var jag uppe i morse. Ja, okej... klockan var väl halv 8 i alla fall. Då tog jag och vek tvätten som Jocke tagit in från tvättstugan (vi har en vana att tvätta mitt i natten eller iaf efter sista tvättiden kl 22). Sen blev det en prommis med hund innan frukost. Efter det har jag även diskat lite och värmt mig i duschen. Mm, vi måste diska för hand nu för diskmaskinen har som sagt pajat. Vi hade en till maskin som Jockes mamma hade fått lånat men inte kopplat in så då tänkte vi använda den tills vi skaffade en ny men under installationsprocessen så lyckades vi ta sönder den med. Ena benet gick av när vi satte ner den och när jag skruvade fast vattenslangen bak på maskinen så gick fästet sönder och den började läka vatten :/ Båda maskinerna hade några år på nacken men att de skulle paja samtidigt tycker jag är fegt!

Idag är det tänkt att vi ska fixa ena lampan till regplåtsbelysningen för bilen ska besiktigas i morgon. Hoppas det inte är några tokigheter med den nu då så man måste punga ut med en massa pengar... Åsså står det träning på schemat. Vi skulle egentligen vart igår men då har Jocke tagit i så mycket att han haft ont i armarna och ville vänta en extra dag. Men ikväll kör vi på för fullt! :)

Oh no...

vår diskmaskin har gått sönder :( Reparatören som var här idag sa att den bara var att skrota. Man kunde laga den för tvåtusen eller så men det tyckte han inte skulle vara värt det när man kan få en ny för någon tusing till och det kan man ju hålla med om. Så nu blir det att jaga efter en ny diskmaskin. Tråkigt!

Vi som just spenderade våra sista slantar på gymkort. Det känns riktigt bra att äntligen ha kommit igång med det igen dock!

Bloggen

är kvar, vad trevligt! Nu är det ett tag sedan jag uppdaterade men det kommer snart ska ni se. Nu ska jag dock gå och äta ärtsoppa :) Tjo!

RSS 2.0