Sommaren är här!

Eller kommer att vara det snart i alla fall, det är 22 grader ute i solen nu på morgonen. Diesel å jag ska snart ut å kissa. Jag ska bara dricka upp min kaffe, som Jockis var rar å bryggde åt mig, först.

För er som undrar om bridie kan jag bara säga att jag inte sett honom. Vare sig liggades avtuppad i diket här utanför eller omkringhaltandes så jag antar att de har varit här å tagit hand om honom. Jag föreställer mig att han nu går omkring med gipsat ben vid en pool någonstans där de har radat upp en buffe med allt vad det nu är änder äter... :)

Igår var Jocke iväg och tränade skytte en sväng och diesel och jag prommade hem därifrån. På vägen så stötte vi på en vän som sedan kom å hälsade på då vi tagit oss hem. Sedan kom våra respektive och vi tjattrade ett tag till innan det var dags att bli bjuden på middag av Jockes mamma. De bjöd på grillat och potatisgratäng som var mumsigt värre! Å jordgubbstårta :)

Åsså fick jag en klocka igår som morsdagspresent :) Han är för söt, hjärtat mitt! Jag blir så rörd. Ska på stan och få armbandet fixat idag.

Sen hämtade vi hem barna och myste med lite äppelpaj å vaniljvisp innan det var dags för dem att lägga sig och för oss att inta soffläge :)

Efter stan ska vi å hämta fyrhjulingen å sen blir det gymet! Biceps, triceps å rygg... bra skit :)

Nu tänkte jag

lägga upp lite bilder. Några från veckan som varit samt lite äldre :)Under ett spännande Scooby Doo avsnitt kanske? :P Milo ber att de ska klara sig, Julia vill inte titta och Mika är så nervös att hon biter på fjärrkontrollen :)När solen kom fram gick jag ju all in och lyckades bränna mig lite...Hjälpte en god vän att flytta i veckan. Hann med att ta lite seriösa kort under tiden me :PMamsen bakar sina berömda bullar inför kalaset... :)Å sen ät vi upp dem :)Shopping och lunch med syster yster och Mellis. Vi såg en lite rolig registreringsskylt då vi var på stan, ISNTGÅ :)Mamsen i full färd med att klippa gräs i stugan. Har ni någonsin sett någon som är så glad när de går och släpar på en gräsklippare!?! :)Några panoramabilder från stugan.
Den här stackaren stötte Diesel å jag på på vår prommis idag. Han haltade å hade väldigt svårt att gå å till slut satte han sig bara där å satt still. De skulle skicka någon att ta hand om honom men visste inte riktigt när det skulle bli. Hoppas det går bra för'n!


Nu har snutt kommit upp å då är det snart dags för gymet, yay! :) Får se om det blir att fara på stan idag med, om vi hinner, men vi ska i alla fall på bio ikväll :) Tjo!

Dååålig...

uppdatering ett tag nu, jag vet. Fy på sig! Nu ska jag alldeles strax iväg på säkerhetsutbildning inför sommarjobbet. Den ska tydligen hålla på i fyra timmar så stället måste ju vara som Pentagon eller nåt :) Ska lägga upp lite bilder å så från veckan lite senare. Nu drar jag! :)

Då var man nere i storstan då. :)

Jag åkte ner ganska sent igår men hann med det jag skulle i alla fall. En kompis i umeå behövde lite flytthjälp och vi hann klart å hann till och med dricka lite kaffe å handla innan det var dags att dra vidare. Mamsen slutade inte förrän 22 så det var egentligen ingen brådska ner.

Idag har jag husmor bakat bullar och jag har penslat :) Finns inget bättre än mammas och mormors kanelbullar! Å nu ska jag å syster på stan och köpa födelsedagspresent till henne. Hörs sen!

Jo, så här var det...

En helt vanlig dag här på underbara A-torp så skulle sötnöten Mika komma in och äta mellis innan hon och hennes bror Milo, som är den stiligaste pojken i kvarteret, tänkte vara ute och kicka lite på deras kickbikar. Mika hade fått en fräsig rosa sparkcykel av sin snälla farmor då hon fyllt år en vecka tidigare och det lilla livet tyckte verkligen om att använda presenten. Sagda mellanmål, som jag i skrivandets stund inte kan komma på vad det var men förmodligen bestod av himmelskt doftande nybakta kakor från Ekbergs, inmundigades på en kvart och de glada barnen gick ut för att leka i solen.

Plötsligt skyms dock solen tillfälligt av ett moln när Mika lite förvirrat ropar att hennes kickbike är borta. Hennes nyvakna men ack så snygga pappa, Joakim, går dit för att kolla att det inte bara står gömd bakom dörren eller eventuellt ligger i diket. Så är förstås inte fallet och hela familjen känner som ett slag i ansiktet och ett litet hugg i hjärtat när vi inser att den har blivit "lånad". Vem är det som har tagit den? Kommer Mika någonsin att få tillbaka den? Är det någon som har något emot rosa kickbikar? Ska vi förvänta oss ett krav på lösensumma?

Ja, frågorna var många men stark och handlingskraftig som han är slet Joakim av sig pyamasen och begav sig ut för att hitta förövaren. Nu kanske ni tror attt han skyndade iväg spritt språngande men icke! Han har nämligen alltid på sig sin superhjälte-kostym under kläderna för just precis sådana här tillfällen. För er som har hört talas om Stålmannen kan jag stolt säga att det var Joakim som tipsade honom om konceptet med outfitten under och han tog även med Stålis, som han insisterar att han vill bli kallad, till sin skräddare. Men nog om munderingen, som jag inte tänker ta upp dyrbar tid med att beskriva här. Joakim var på så sätt snabbt ute i grannskapet och letade medan spåret fortfarande var färskt.

En modig liten pojke som hade information rörande fallet kunde konfirmera att kickbiken hade blivit lånad och han visste även vem förövaren var... Det var Pontus storebror! Superhjälte-jocke bedömde snabbt informationen att inte vara tillräckligt utpekande men dock av värde och letandet fortsatte med hjälp av Mika, som vid det här laget lärt sig ett och annat från sin far och enligt min bedömning även hon kommer att bli en utomordentlig superhjälte i framtiden. Hunden Diesel, känd för att kunna sniffa sig till saker på flera kilometer från enbart ett litet doftkorn, deltog också i sökandet. Trots det snabba agerandet och ledtrådarna leddde det idoga letandet inte till någon klarhet och efter att ha sökt med ljus och lykta i nästan två timmar bestämde sig de tappra för att ge upp för dagen.

Trots att spåret fick tid att kallna föll det inte i glömska och den kvicktänkta Julia, som definitivt är den du bör kontakta om du behöver information, spindeln i nätet så att säga, hörde sig för hos sina kontakter om var denne eventuellt ökände Pontus storebror kunde tänkas ha sitt näste. Hon fick ett namn och med hjälp av en superfinurlig sak som hjälte-joakim har till sitt förfogande, kallat internet, visste han snart var han borde fokusera sitt fortsatta letande.

Jockis, som han insisterar att jag kallar honom då han upptäckte att även Stålmannen har ett smeknamn (ja, det kan eventuellt finnas en ständigt pågående, vänskaplig tävling mellan dessa två), slösade ingen tid utan valde att besöka och konfrontera den nu identifierade skurken vid en väl vald tidpunkt. Denne blånekade givetvis ett bra tag men under genialiska och verkningsfulla påtryckningar, vars exakta bestånd jag inte vill avslöja, från Superhjälte-joakim bröt han till slut ihop och erkände.

Skurkens far, som verkade vara en rättskaffens man, följde med då platsen stöldgodset lämnades på skulle utpekas och han kom även med läxor om att det är fruktansvärt fult att inte tala sanning. Huvudet och axlarna på skurken hängde, med all rätt, hela vägen till diket och pölen han påstod att han hade lämnat kickbiken i och förmodligen även hela vägen tillbaka. Aldrig har jag nog sett någon skämmas mer, men så är det inte alla som blir haffade av Superhjälte-joakim heller!

För ett ögonblick sjönk hoppet om att få tillbaka den rosa lilla saken då den inte längre låg på den utpekade platsen. Men så skymtade Jockis en kickbike på en gräsmatta, utanför en altan lite längre bort som skulle kunna vara objektet vi alla letade efter. Han gick och frågade de boende på platsen om de kändes vid den rosa sparkcykeln men den äldre herrn nekade bestämt till att det var hans. Fallet löst!

Fadern frågade sin son om han verkligen ville ha en rosa kickbike och om han tyckte att det var värt det, såhär i efterhand, att ta den för att använda i några hundra meter men fick inget svar.

Nöjd över att ha fått tillbaka det som fattades och över att ha klarat upp ännu ett fall lät Superhjälte-jocke skurken, som verkade ångra sitt brott, gå med förhoppningen om att han skulle ha lärt sig en läxa. Och efter lite borttagning av rost och borttorkning av smuts så blev den rosa kickbiken som ny igen.

Det kära återseendet mellan Mika och kickbiken är bevittnat dock inte dokumenterat och för känslosamt att här beskriva med ord!

Med denna historia vill jag informera om att det finns hjältar bland oss även om man inte alltid ser dem när de är ute på gatorna som oss vanliga dödliga. Och om jag inte blivit helt felinformerad så pratas det redan bland herrarna och ungdomarna i och omkring A-torps centrum om det nya hjältedådet denne käre brottskämpe begått.

Så är det!

Nu är det sommar, nu är det sommar...

vad vi har väntat, hurra! Eller nåt liknande i alla fall :) Varmt äre! Å soligt! Så fruktansvärt härligt. Känns som jag skulle behöva fylla ut sommargarderoben lite nu. Kruxet är ju bara att det inte är gratis :) Sen skulle jag också behöva hämta hem alla sommarskor, vart de nu är. I förrådet hoppas jag annars har jag nog supit bort dem...

Imorrn är jag helledig å trots att det känns bra att få jobba emellanåt så äre schönnt att inte behöva göra det ibland me :) Då blire långpromenad me vovven åsså måste jockis å jag fylla på vårt lager av omega-3 tabletter samt köpa en ny bult så däcken på forden sitter kvar :) Sen äre dags för träning imorrn me, yay! :)

Nu är det tänder som ska borstas, å bok som ska läsas.


Ledig idag :)

Ja, idag är jag ledig som sagt men kom ändå upp relativt tidigt. Förmodligen för att jag var så slut igår och hoppade i säng redan vid 23... vilket i sin tur berodde på att vi klev upp väldigt tidigt söndag för att ta tvätten ur tvättstugan för att grannarna med tvättid på morgonen inte skulle slänga ut den på parkeringen och köra över den upprepade gånger med sin bil :) Sen vaknar ju Milo å Mikisen alltid väldigt tidigt å och då brukar det va svårt att sova länge :) Nu håller de på att bygga landskap hela vardagsrummet med palmer och bilar och båtar som legoriddarna och sjörövarna kan röra sig i, spännande saker! :)

Idag måste jag ringa runt lite och få lite klarhet och information om bland annat sommarjobbet och a-kassan men först måste skrutt-hunden få sig en liten promenad. Hoppas det inte börjar regna på oss bara... Håll tummarna! :)


Det var en gång...

Just nu sitter Jockis å tjatar på mig om att berätta historien om superhjälte-Jocke... men det tänker jag inte göra för tillfället för jag har en kopp varmt kaffe som väntar på mig :)

Bränd!

Det syns att jag hann vara ute i solen lite igår... jag blev lite röd i ansiktet. Nu ere snart sommar! :)

Har precis kommit hem från ett pass å ska till att väcka Jockis så vi kan fara å träna en sväng. Eller om vi ska på vårmässan, vi får väl se vad som lockar mest :) Annars hade jag nöjt mig med att sitta å steka på balkongen ett tag med!

Oj,

så dålig jag varit på att uppdaatera nu. Kan bara skylla på att jag jobbat en massa och idag har det varit så fint väder så jag har vart ute mest hela tiden. Premiär för middag på balkongen idag :) Supermysigt! Har också hunnit med att hjälpa Jocke skruva lite i fyrhjulingen å varit på långprommis me hunden :) Nu ska jag ta å sova för det är jobb som gäller igen i morgon bitti. Go'natt på er!

Ska berätta historien om superhjälte-Jocke sen, påminn mig! :)

14h.

Efter ett 14-timmars pass är jag nu helt slut och redo att slappa i soffan. Om jag kunde hade jag hinkat i mig litervis med kaffe nu men då är jag rädd att jag inte får sova alls inatt trots tröttheten. Tur att man kan ta sovmorgon imorgon bitti innan man ska ut på ett nytt pass :) För närvarande har jag problem att tänka över huvudet taget så det blir inget långt inlägg... faktum är att jag är klar nu! :)

Inte mycket uppdaterat idag...

Det har varit fullt upp. Jag har jobbat till 14 sen skulle däck och ungar hämtas, däck skulle lämnas innan vi rännde runt grannskapet för att hitta den som snodde Mikas en vecka gamla kickbike under kvarten de var inne och åt mellis idag. Vi hittade den inte men fick några ledtrådar av en kille som sa att "det var emil som tog den, pontus storebror" så det blir att leta vidare imorrn. Sen var det dags för mat å gym. Vi for å tränade tidigare idag eftersom jag ska upp tidigt tidigt i morgon :) Natti natt så länge!

Ett lite roligt klipp

om Emil Jensens kontakt med försäkringsbolaget efter att ha fått sin cykel stulen och sina tänder utslagna :)


Hittade

ingen bild på glasögonen på webben så ni får klara er utan så länge. Jag vet, jag vet... hur ska det någonsin kunna gå osv men ni klarar er nog ;)

Nu börjar söndagsnöjet snart... nej, inte bingolotto den här gången. Ballar av stål. Det brukar kunna vara rätt så roligt ibland. Ska ta en shake också innan det är dags. :) Hörs!


Den ärorika Ballar av stål trofén.

Nya gliser...

På stan idag så hittade jag ett par nya solgalsögon. De jag köpte i Thailand för några år sedan har börjat flagna färgen och de jag köpte nya förra eller förr förra året (kommer inte ihåg) har gått sönder så det var dags för ett par nya :) 50kr tror jag de gick på så det är ett par riktigta kvalitetsglasögon :) Bild kommer senare. Sedan hittade jag en massa andra saker jag ville ha med i form av skor men det blev inga andra köp.

Sen fikade vi lite å Milo och Mika träffade lejonet från MAX som var ute och delade ut godis. Nu har vi ätit och ska se Pokemon the movie å äta en massa godis :) Hej så länge!

Åh så mätt jag är.

Det blev varken pizza eller buremål men det blev någonting nästan lika bra...Superskrov och Cheesemeny på Korvgubben! :) Å så här mycket njöt Jockis av middagenHan har inte okejat bilden så jag får väl se om den åker ner eller inte :P Han vet att han är finast, raringen min. :)Å sen blev det kladdis till efterrätt för mig! Så det var den svullarlördagen... Nu är ordningen återställd dock :)

En låt

av Alicia Keys som jag verkligen gillar är


Try Sleeping With A Broken Heart

Shake, shake it baby!

Haha, jag tänkte dela med mig av ett omdöme proteinpulvret vi kör på (Whey-80) har fått på Gymgrossisten...

Postat av Fredrick:
Hur fan fungerar era smaklökar? Denna produkt smakar ju häströv blandat med lacknafta, bäbisdiarré och bränt hår. Köpte 4kg av denna dynga och det känns precis som att slänga ut 569kr genom bilfönstret i 120km/t på E6:an! Om ni nu tvunget ska skriva ett omdömme så ljug inte åtminstonde?!


Tycker det är jätteroligt att häströv blandat med lacknafta, bäbisdiarré och bränt hår kan smaka så bra. :) Åsså undrar jag förstås hur Fredrick kan veta exakt hur ovan nämnda blandning smakar fast det vill jag ju kanske inte veta... :)Vi har smakerna choklad, vanilj, banan och jordgubb och även om den första vanilj jag provade (som var ett annat märke) var godare än Whey-vaniljen så smakar ingen av dem dåligt. Så jag tycker Fredrick kommer med en lite oförtjänt diss men å andra sidan så är ju smaken som baken... Jag har i och för sig inte provat att blanda dem med vatten så det är kanske mjölken som gör det. Blandar man chokladpulvret med mjölk smakar det nästan som O'boy så det kör jag stenhårt på :) Skulle nog hinka i mig ännu mer om jag fick ;)

Det blev en snabbis på gymet igår faktiskt. Jocke var med som moraliskt stöd/personlig tränare/slavdrivare eftersom nacken/ryggen inte är bra för honom än. Och tur var väl det för det var inte en kotte där! Han som hade hand om receptionen höll på att skruva och fixa eftersom de bygger om för att kunna sätta in grindar och ha längre öppettider och hade släckt ner halva gymet. Jag fick cykla mellan dragare och mejslar men det gick bra ändå. Åsså var han så snäll att han körde igång musiken åt mig... kanske för att jag bad Jocke sjunga :)

Jag känner av benen och rumpan idag och det är förmodligen mycket på grund av att Jocke lastade på extra vikter igår. Bra med hjälp så man pushar sig lite extra ibland :)


Dagens låt:


Nothin' On You - B.o.B feat Bruno Mars


Idag blir det nog att äta skräpmat. Jocke är sugen på pizza å jag vill verkligen ha ett BUREMÅL :) Vi får se om det blir någon kompromiss eller om vi hämtar och äter hemma. Annars så har det varit tal om grillning me... Fläskfilé med gorgonzolasås och potatisgratäng. Sååå gott! Men, som sagt, vi får se vad det blir :)

Ovan

ser ni mitt tappra försök att byta design på bloggen... (Om jag nu lyckats få dit den över huvudet taget) Inte lika proffsig som Julias, lite kantstött, ofokuserad, missmatchad och så vidare men bättre än ingenting :) Vet inte riktigt hur man gör den bredare eller hur jag får bort texten längst upp men det kommer.

Taskigt...

Då har jag suttit och plockat ner kläder i varukorgen i ett ganska bra tag och det är över 20 artiklar där när jag klickar på en ny kategori och det plötsligt bara är 2 saker kvar... Vem orkar sitta och göra om allting? Inte jag i alla fall så där gick de miste om ett köp! Okej, kanske inte eftersom jag planerar om att försöka igen imorgon, men de KUNDE ha gått miste om ett köp. :)

Nu hör jag snarkningar på min vänstra sida så det börjar bli dags att hoppa i laddaren, som de säger i branschen. Sov så gott!

Blah!

Det har fortfarande inte dykt upp några sommardäck så jag hoppas verkligen att de kommer i morgon... Annars blir planerna för helgen helt paj :/ Oljan är i alla fall bytt på bilen nu, 800 spänn kostade det!!! Eller oljan kostade 500, filtret 100 å jobbet 200... Nästa gång gör jag det fasen själv. :)


Gamla bilder...

Sitter och tittar igenom lite kort å hittar lite saker jag saknar.Popcornbusken jag hade tvärs över gatan i Umeå. Måste ta tag i saken och plantera en här med :)Valios äpple och kanel vaniljyoghurt. Varför i all världen slutar man med ett så fruktansvärt genialiskt koncept!?! Äppelpaj med kanel och vaniljsås i flytande form till frukost har ju sin givna plats i himlen! Kom tillbaka!!! :)Min vackra, fantastiska mysvovve Tucker ♥Å min allra förstaste vovve, King, förstås ♥
BROR, som jag inte träffat på evigheter!!! ♥Semestrar med familjen :) ♥


För att nämna några saker... :)

Little things... only you bring

Måste bara berätta hur glad jag blir när jag kliver upp på morgonen och ska till att äta frukost och märker att Joakim har lagt fram vitaminer åt mig. De små sakerna och gesterna spelar också roll och ibland behövs det inte mer för att man ska bli varm i hjärtat :) Puss på dig! ♥

Little things
When you don't know I'm watching
Little things
Broken backs, heart attacks
Little things
So easily forgotten
Little things
Only you bringAndy Britton - Little Things

Neee...

inge gym idag. Jockes nacke är om inte sämre så i alla fall oförändrad. Får se om det blir i morgon istället om jag inte har dragit neröver då redan. Vi har bokat tid för oljebyte för Forden i morogn och sommardäcken kommer vilken dag som helst nu... hoppas jag i alla fall för annars vet jag inte hur det blir med mina planer. Vill ju inte köra 240km å tillbaka på vinterdäck :/


Gympasset

igår blev inte riktigt lika tufft som vanligt. Det var dags för armar å rygg men jag tog det lite lugnt pga jordnötssmöret. Och stackars Jocke hade pajat nacken några timmar tidigare så han började med en övning men det gick inte så det blev aktiv vila för hans del. Jag tyck synd om honom för jag vet hur frustrerande han tycker det är. Förhoppningsvis så är det bättre ikväll då vi ska köra ben å mage. Det värsta man kan göra vid rygg- och nackont är tydligen att vila i och med att man blir ännu stelare så han tuffar nog på som vanligt, om än kanske lite lugnare :)

Som vanligt så var det strålande sol och relativt varmt ute i morse då jag och Diesel var ute men så här efter lunch så försvinner det och blir mulet 9ggr av 10... Men man ska ju inte klaga. Jag är ju glad att jag fått i mig lite sol idag i alla fall :)

Å nu ser jag att det är dags att springa ut till tvättstugan!

Skatteverket

var jag förbi på idag och hämtade en skattesedel som jag trodde jag behövde med mig när jag skulle på hälsokontroll och klädprovning inför sommarjobbet i morse. Det visade sig vara fel. Jag behövde ingen av alla de papper jag hade med mig så nu undrar jag lite över när det är de vill ha dem. Men det blir ett senare huvudbry för nu är det så fint väder (förmodligen för att snutt inte har stigit upp än) så jag tänker he mig ut :)

Kungarna...

Den här har jag säkert lagt upp tidigare men det är fortfarande en av de bästa låtarna som finns. Sen blir den ju bara bättre av att videon *host, host* är så vacker me! :)

Helt seriöst... toppenlåt, het video, fina och talangfulla pojkar.


Kings Of Leon - Sex On Fire

Bloggen är för smal för minsta storleken på videoklippet å jag orkar inte hålla på å joxxa med det men om ni klickar på pilarna nere i högra hörnet så blir den full screen :)

Morrn morrn!

Jag tycker vi börjar dagen med en liten låt... :)


Blue October - Calling You

Videon var kanske ingen höjdare men låten är skön.

Nu ska det bli skönt att sova! :)

Känner mig faktiskt lite halvslut såhär på kvällskvisten. Det blir nog en sovmorgon i morgon :) Sen måste man ju deklarera åsså ska jag fixa anställningsintyg, icke att förglömma.

Sov så gott!

Time to crash.

Tråkigt väder har det varit idag men jag har haft det bra ändå ja. Vi körde axlar och bröst på gymet och benen känner jag sedan igår. Skönt med träningsvärk, som jag eventuellt kan ha sagt förut ;) Annars så har det varit en lugn dag med mycket mys.

I morgon blir det att jobba, 12h pass, så jag tänkte hoppa i säng ganska snart även om det inte blev att jag skulle börja en timme tidigare som det var tal om. Känner mig ganska trött så jag passar på att ladda lite när jag ändå har chansen :) Hoppas ni alla har haft en bra dag! Go'natt på er!


Serenity...
Tvättstugan

är kvar...

RSS 2.0