Musigt...

Idag är andra dagen i rad det sitter en mus i vår fälla under diskbänken. Och nej, det är inte samma mus för den första tog vi bort igår...
 
 

Ok, så här är det...

Här ute på landet finns det inte så många alternativ när man ska ut och gå med hunden. Speciellt inte om det är på kvällen och man vill ha lyse så man ser var man går... När vi bodde i "stan" hade vi inte det problemet. Då var det lampor i princip efter alla vägar, gångvägar, stigar och motorleder. Då var det inga som helst problem att gå ut på kvällen. Jag föredrog nästan att gå på kvällen. Det är som mysigt och jag har aldrig varit rädd för folk, vilket ibland är problemet för speciellt tjejer som måste ta sig hem från någonstans efter mörkrets inbrott...
 
Men nu har jag blivit rädd... för BJÖRNAR! Vad gör man om man stöter på en björn!?! Det hjälper ju inte att ha nycklarna i handen spretandes mellan fingrarna liksom. En självförsvarskurs känns inte aktuellt heller. Och det är egentligen inte för min egen skull jag är rädd, utan Fionas. En potentiell mördare i stan skulle sin totala avsaknad av respekt för människoliv till trots kanske låta en söt liten sovande bäbistjej vara... Men en björn... snacktime!!!
 
Så till slut har jag i alla fall fått arslet ur och googlat "vad göra möter en björn". Och för er som inte gjort det själva än kan jag berätta att ni kan känna er extremt lättade! På tolv år så är det, enligt den här sidan, 16 människor som skadats och endast två som dödats av björn. Så låter jag (eller Diesel) bara bli att reta upp den, ta dess byte, kidnappar björnmammans ungar, skjuter den i benet eller besöker dess crib utan inbjudan så bör vi va okej. Puh! :) Men för säkerhets skull...

Om du möter en björn i skogen

  1. Stå stilla och njut och förundras gärna ett ögonblick över vilken oerhörd tur du har, att som en av få svenskar ha förmånen att någonsin få se en björn ute i det fria.
  2. Låt den sedan gärna veta att du är där. Prata lite med den som man gör med en stor hund, i ett vanligt och vänligt tonläge, hosta till kanske eller harkla dig lite grann. Hör den dig inte, så klappa lite lätt i händerna.
  3. Gå sedan sakta bakåt utan att vända dig om. Gå inte närmare.
  4. Spring inte. Björnar springer mycket fortare. Klättra inte upp i ett träd. Björnar gör det också, både snabbare och effektivare. Följer björnen nyfiket efter, släpp då några av dina tillhörigheter på marken, en efter en. Klädesplagg till exempel. Då stannar den ofta en lång stund för att lukta och undersöka.
  5. Skulle du mot alla odds ha sådan otur att du faktiskt blir anfallen, menar experterna att man ska lägga sig ner i fosterställning med ansiktet mot marken och hålla händerna till skydd över nacken och armarna på sidorna av huvudet.
 All good, kan man ju tycka nu när jag fått min björnrädsla botad men så läser jag istället längst ner på sidan...
"Antalet dödade av vådaskott i samband med jakt har legat i genomsnitt på 2-3 personer per år, under den senaste tioårs-perioden."
Grejt! Och vad fan gör man om man stöter på en ÄLG?!?
 
 

Lunch.

Igår fick Fiona träffa moster och kusinerna då vi åkte ner till Umeå en sväng. Jocke hade jobbat och skulle ändå sova halva dagen och på kvällen skulle han ut med några kollegor så när syrran undrade om vi ville göra stan med dem så nappade vi förstås. In i duschen och sen iväg. Blev inte så mycket shoppande av julklappar eller annat men en god lunch hann vi med i alla fall. Tänk vad behändigt det skulle vara om vi hade tågbana hit upp med!
 

Vart tog vintern vägen?

Bäzen och jag hade ju förberett oss :)
 

Blir

riktigt dåligt med uppdateringar här nu, märker jag. Har inget vettigt att skriva om (fortfarande) och har jag något vettigt att skriva om så orkar jag antingen inte eller så känner jag mig begränsad på ett eller annat sätt. Så för tillfället, tills inspirationen dyker upp, lägger jag in en och annan bild istället. Denna appropå ingenting... från instagram.
 

Instagram

 
Från gårdagens promenad med raringen, hjärtat och lurven...

Trollet!

♥♥♥

Oh Yeah!


RSS 2.0